Afslibning trægulve – Sådan afslibes et trægulve!

Afslibning trægulve skaber en smuk gulvoverflade. Ja, faktisk er der ikke ret meget som bliver så smuk som et nyafslebet trægulv. Med en gulvafslibning og enkle midler bringes et gammelt og slidt trægulv tilbage til det oprindelige eller får en helt ny og anderledes gulvoverflade.

Afslibning trægulve? Så er du kommet til det rette sted!

afslibning af trægulve der vil kommet til at fremstå smukke og lyse med sit naturlige look. Åretegninger og stukturer ses  og giver rummet fylde og visualitetVi har udført afslibning igennem mange år efterhånden. Faktisk nøjagtig 24 år for at være helt nøjagtig. Der har været opgange og nedgange, men i det store hele har vi klaret os godt med vort speciale: Afslibning af trægulve. Mange håndværkere har i krisetider måttet ‘dreje nøglen om’, men der er gudskelov altid trægulve med behov for en renovering. Udover afslibning af trægulve, så tilbyder vi også:

• Gulvafhøvling
• Gulvbehandling
• Småreperationer

En afslibning af trægulve kan redde selv håbløse gamle og slidte gulve, hvor kunder næsten har givet op og besluttet sig for at lægge et nyt trægulv. Men når en gulv afslibning bliver udført ordentligt og fejlfrit, så kan gulvet, med et fingerknips, blive som nyt. Så glæd dig næste gang du skal have udført afslibning af dine trægulve, det vil ændre hele hjemmet.

TIPS: Vi oplever ofte at de lyse skandinaviske træsorter bliver rigtig flotte med en afslibning og gulvbehandling med hvidpigment.

Hvornår trænger gulvet til en afslibning?

Det kan som regel tydeligt ses når det er tid for en gulvafslibning. Er lakken blevet mathvid og fyldt med mikroskopiske ridser? eller er der slidt igennem lakken? Så er det på tide at kontakte en gulvfagmand. En gulvsliber som har forstand på gulvrenovering og afslibning af trægulve. Processen med afslibning er faktisk nem og ligetil såfremt man kan det.

Hvad er en gulvafslibning?

Det primære formål er at fjerne den gamle lak eller anden type overfladebehandling. Den mest normale måde at gøre det på er ved at afslibe gulvoverfladen, så gulvet kommer til at stå helt ‘trærent’. Det vil sige at træet kommer til at stå helt nøgent uden nogen form for overfladebehandling. Dette vil man normale aldrig tilråde, idet træ uden en beskyttelse let forgår og bliver ødelagt. Med en gulvbehandling vil træet derimod få en overfladebeskyttelse mod slid, smuds, snavs, vaskevand og meget andet.

Hvad er en gulvbehandling?

Som nævnt må et trægulv som udgangspunkt overfladebehandles. Dette kan ske på forskellig vis, men normalt med en overflade som du og gulvmanden bliver enig om. Som regel har kunden nogle drømme og ønsker til det visuelle og gulvmanden har lidt input til gulvrengøring, gulvpleje samt gulvvedligeholdelse. Det endelige resultat bliver som oftest et kompromis så den optimale gulvbehandling udføres. Der kan vælges imellem følgende behandlinger som standard:

  • Lud
  • Hvid lud
  • Lak
  • Hvid lak
  • Olie
  • Hvid olie
  • Bejdse
  • Voks

Kan hjemmegjort afslibning af trægulv anbefales?

Gør-det-selv afslibning af trægulve kan kun frarådes, for man kan meget nemt komme til at brænde fingrende på det. Hvis man ikke har et håndværker gen i sig eller den fornødne indsigt i hvordan træ arbejder, så er betalingen til et professionelt gulvfirma givet rigtig godt ud. Hvis ikke gulvafslibningen bliver udført præcist og på den rette måde, så vil der uundgåeligt opstå slibespor og fordybninger i træet som ødelægger det visuelle indtryk. En klassiske fejl ved gør-det-selv afslibning er, at de lejemaskiner der er til rådighed i farvehandlere og byggemarkeder er misligeholdte og sliber skævt. Og så vel selv verdens bedste gulvmand ikke kunne afslibe gulvet med et godt resultat!