Dørtrin

Dørtrin hedder også fodspark, dørtærskler, fodtrin, tærskler og bundkarm er nogle af de mest udsatte bygningselementer vi har. De udsættes for spark og slitage i højere grad end plankegulvet eller parketgulvet. Afslibning af dørtrin udføres af os, dit dygtige lokale gulvfirma med stor erfaring og viden. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Dørtrin
Dørtrin

Hvordan får jeg billig afslibning af dørtrin?

I fald du har parket- eller plankegulve, må enhver gulvopgave blive løst af os. Sandt nok er vores specialitet gulvafhøvling, gulvafslibning og gulvbehandling, hvor vores kompetancer, ekspertiser og erfaring virkelig kommer til sin rette. Dog spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til afslibning af gulve og store gulvrenoveringer. Uanset hvilken gulvopgave vi løser, får du et godt og billigt resultat effekt med sikkerhed.

løft din hjertenskær over dørtrinnet!

Det er kutyme at gommen bærer bruden over dørtrinnet efter vielsen. Her bydes bruden velkommen i rummene for familiens fremtidige liv umiddelbart efter vielsen.

Hvad forstås ved et dørtrin?

Placeringen af dørtrin er konstant den værst sandsynlige og tilfører en god del knubs, slid og stød. Det betyder, at materialet normalt er af en hård træsort, som kan holde til den store udsathed og belastning. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så derfor er mange dørtrin lavet i eg og egetræ. I almindelighed vil rummenes dørtrin få den samme efterbehandling som de omliggende parketgulve har. Dette skaber en æstetisk gulvflade og giver et rigtig flot resultat.

Bundstykke eller dørtærskel?

Et dørtrin har en hel del betegnelser, som efterhånden benyttes i flæng. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lavstammet trin i bunden af døråbningen, der i længde og bredde svare til underkanten af døren. Det dæmper støj og har en isolerende effekt. Det giver en naturlig rumdeling, som er praktisk ved rengøring, vedligeholdelse og pleje.

Hvorfor produceres dørtrin i egetræ og eg?

Som nævnt tidligere, kommer dørtrin for en forrykt stor benyttelse. Dette gør dem ømfindtlige og kan afkræve jævnligere gulvafslibning end parketgulve og en uopslidelig behandling. I utallige sager lakeres trinnene skønt parkegulvet får en anden efterbehandling som sæbe, voks, lud, olie eller lud

Hvorfor er mange dørtrin runde?

Slitage og flere års slid og brug af dørtærskel i blødt træ kan blive så slidt, at de udhules på midten. Hvilket opleves navnlig ved bløde træsorter som gran, fyr og lærk som har været praktiseret i mange generationer. hule dørtrin kan almindeligvis slibes plane, men vi overværer hyppigt tilfælde hvor en gulvudskiftning er uundgåelig.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Dørtærskel, bundstykker, bundkarme og fodtrin er alle en del af selve dørkarmen. I nogle nye moderne boliger har trægulvene ingen dørtrin.

Fodtrin eller fodspark?

Ved at vælge trin i egetræ og eg, anvendes den hårdeste træsort vi har i Skandinavien og Danmark. Derved opnås et yderst slidstærkt trin med ubeskrivelig god kvalitet og holdbarhed.

Specialist i afhøvling af dørtrin

Vi er eksperter i slibning af gulve, efterbehandling samt afslibning af dørtrin, tærskler, trappetrin, køkkenbordpladersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit bolig og hjem.