Gulvafhøvling

Gulvafhøvling foretages her af topprofessionelle gulvfolk med meget erfaring indenfor gulvafhøvling. Trænger dit gulv til en høvling? Har vi løsningen med billig gulvafhøvling priser. Har du et plankegulv med hakker eller en besværlig overflade? Vil en gulvafhøvling løsningen. Ved spartelmasse eller andre beskadigelser, kan høvling også være en alternativ.

Gulvafhøvling
Gulvafhøvling

Hvornår bruges en afhøvling?

Tæpperester eller besværlig lak kan også være dele som er skyld i, at en høvling er muligt. Ligesom skævheder og niveauforskelle i gulvet er en en hård nød at knække. Her er det nødvendigt jævne gulvet med en kraftig og stor gulvhøvler en såkaldt ‘gulvhøvl’. Afhøvling bruges på plankegulve, hvor en gulvslipning ikke er sandsynligt, for eksempel ved:

 • Skævheder og niveauforskelle
 • Vaskebræteffekt
 • Tæpperester
 • Gulvspartelmasse
 • Hakker og ridser
 • Malet gulv
 • Fernisbehandling
 • Kraftig lakbehandling

Hvorfor en høvling?

Høvling af massive gulve er et vedligeholdelsesarbejde, hvor de lokale håndværkere må være grundig og rutineret. Unøjagtigheder i afhøvlingen kan give høvlemærker i trægulvet og niveuforskelle i træet. Høvling stiller store kvalitetskrav til gulvmanden, da den store gulvhøvlemaskine virkelig arbejder i dybden. Der afhøvles 1 – 4 mm. af træets overflade, hvilket også vil være nødvendigt ved meget beskadigede og grimme gulve. Vi har erfaringen, ekspertisen og kompetencen og ved uden videre hvad man skal udføre. At høvle et gulv kræver akkuratesse, og må ikke udføres som hjemmegjort høvling. Hvis gulvafhøvlingen ikke udføres godt, kan det blive dyrt at redde, når man først er gået igang. Gør-det-selv gulvafhøvling kan i givet fald gøre gulvbrædderne så tynde, at de flækker. Brug derfor altid en dygtig gulvfagmand til din gulvrenovering. Ved at bruge os får du billig høvling priser, kvalitets arbejde og dag-til-dag udførelse.

Gulvafhøvling og gulvslipning

Efter at gulvafhøvling er udført vil gulvet fremstå flosset og ru. Derfor afsluttes afhøvlingen med en gulvslibning, for at få den rette overfladefinish før efterbehandlingen iværksættes. Her kan trægulvet påføres sæbe, lud, olie, lak eller bejdse, eventuelt med hvid lud, hvid olie eller hvid lak. Den efterfølgende gulvafslibning vil være rigtig let slibning, mellemslibning, grovslibning og en finslibning. Vi vejleder gerne om overfladebehandling, eller du kan få flere oplysninger under fanen gulvbehandling på denne side. Ellers er du ganske vist altid velkommen til at kontakte os såfremt du har spørgsmål eller er i tvivl. Vi skal være sikke på, at du får svar på alle dine spørgsmål om afhøvling og gulvafhøvling, hvilket er en del af vores gode gulvservice.

Kan dit gulv gøres pænt og reddes?

Efter en afhøvling, gulvslibning og overfladebehandling, bliver de fleste plankegulve som nye. Du vil ikke kunne bemærke, at træet har været kaput. Massive gulve bør altid behandles godt og rengøres, plejes og vedligeholdes så godt som muligt. Gulvafhøvling kan kun udføres af et ganske få antal gange, og derfor er gulvafhøvling den absolut sidste valg. I forbindelse med vores arbejde med plankegulve får vi en del relevante spørgsmål, for eksempel:

 • Guide til afhøvling
 • Fvad koster afhøvling og lakering
 • Afslibning af gulve i københavn
 • gulvafslibning maskine
 • Indhent tilbud påafhøvling
 • Maling og afhøvling
 • udlejning af afhøvling
 • Afhøvling pris pr kvm

Her på siden vil vi gøre vores bedste for atat svare på disse og andre gulv spørgsmål. Hvis du ønsker vejledning eller har spørgsmål til os, er du mere end velkommen til at skrive.

Skal vi hjælpe dig med afhøvling?

Din gulvspecialist vil altid fortælle dig, om en høvling er sandsynlig. Såfremt dit gulv trænger, så skriv gerne og få høvling pris}. Skulle du være i tvivl, så kigger vi gerne forbi dig for en vurdering af dit trægulv. Vi tilbyder altid billig afhøvling priser og kort ventetid i Odense, Aarhus og København samt alle andre steder i kongeriget. Vi glæder os til at forny og fobedre dit gamle gulv med en gulvafhøvling